Реставрація плитки, меблів та паркету

//Реставрація плитки, меблів та паркету

Реставрація плитки, паркету, меблів, ванн та раковин: як можна відновити облицювальні покриття та дати нове життя предметам інтер’єру?

Часто буває так, що загалом ремонт ще досить свіжий, але плитка, паркет або меблі вже мають пошкодження. Якщо переробляти увесь ремонт у приміщенні найближчим часом не входить у ваші плани – їх можна реставрувати. Далі ми розповімо про варіанти відновлення, залежно від типу пошкоджень.

Замовте зворотній дзвінок

Або напишіть нам у месенджер!

telegram decor-plus

viber decor-plus

Як реставрувати плитку?

Чим швидше після пошкодження плитки проводиться реставрація – тим кращий буде результат. Але якщо сколи чи тріщини з’явилися давно – відновити гарний вигляд покриття теж можливо.

Спосіб проведення реставрації залежить від типу пошкодження:

  • Сколи усувають безпосередньо на місці – без демонтажу пошкодженого елемента. Спочатку потрібно усунути з місця дефекту залишки підбитого покриття, пил, бруд і знежирити його. Далі – зашпаклювати спеціальним розчином заглиблення. Коли все висохне – нанести фінішний декоративний шар подібний покриттю плитки . Останній крок – нанесення епоксидного клею. Він необхідний для захисту від вологи, механічного та абразивного впливу.
  • Тріщини можна усунути безпосередньо на місці, якщо вони мають невеликий розмір або плитка надійно приклеєна і в ході демонтажу є ймовірність пошкодити її ще більше. Для реставрації дрібних тріщин використовують коригувальні склади, підібрані під колір кахлю. Поверхню знежирюють та наносять цей спеціалізований розчин. А якщо не має можливості придбати таку ж плитку – реставрацію краще проводити після демонтажу плитки майстром компанії “Прем’єр Декор” у спеціалізованому приміщенні. 

Якщо плитка дуже пошкоджена і реставрувати окремі елементи не вдається – їх можна замінити новими: залишками матеріалу після ремонту або купити нові в колір. 

Що краще: реставрувати плитку самому чи викликати майстра?

Загалом процес реставрації нескладний і виконати його в більшості випадків можна самостійно, але навряд в цьому випадку ви зможете зекономити кошти. Для проведення реставрації вам знадобляться:

  • Інструменти: шпателі, шліфувальний папір чи губка, щітка.
  • Матеріали: шпаклівка, алебастр, клей, затирка, барвник, епоксидний склад. Усі ці будматеріали можна придбати, але вам, наприклад, потрібно тільки 30-50 грамів шпаклівки, а продається вона у фасуваннях від 200 грамів. Тобто більшість куплених матеріалів або доведеться викинути, або зберігати десь до наступного використання.

Ну і досвід – річ безцінна. Майстер проведе роботу значно швидше, а, можливо, і естетичніше, бо він відточував ці навички.

Реставрація і ремонт паркету: особливості та способи

Паркет – чудове підлогове покриття але на його довговічність впливає мікроклімат приміщення: надмірна вологість призводить до «розбухання» дошок та деформації, в надто сухих і теплих кімнатах дошки навпаки «зсихаються» – утворюються щілини. Також з часом з’являються потертості, подряпини інші пошкодження.

Залежно від виду пошкодження, використовують різні методи відновлення паркету:

  • Шліфування з повторним лакуванням підійде у випадку потертості і невеликих ушкоджень поверхні. Спеціальною шліфувальною машиною знімають старий шар лаку та невеликий шар деревини. Поверхню очищають та лакують повторно.
  • Усунення щілин. Невеликі щілини до 1,5 мм заповнюють спеціальною шпаклівкою, воском або мастикою для реставрації паркету. Більші можна усунути з допомогою «добору» – для цього використовують деревину. З неї роблять планку потрібної ширини та проклеюють у щілину.
  • Заміна однієї або кількох планок – найбільш трудомісткий процес. Потрібно акуратно розібрати полотно, усунути планку з дефектом та замінити її на нову. 

Реконструкція та ремонт паркету – це серйозна справа, яку краще довірити фахівцям нашої компанії. Ми маємо усі необхідні інструменти, знаємо які матеріали краще використати та маємо досвід в усуненні пошкоджень будь-якої складності. 

Як проходить реставрація меблів?

Більшість меблів ми щоденно використовуємо у побуті, тому вони найбільше страждають від зносу. Проте досить часто реставрація може врятувати ситуацію та повернути предметам інтер’єру гарний вигляд. Залежно від виду меблів та їхнього ушкодження, реставрування включає такі роботи:

  • Перетягування оббивки: заміна тканини та старого «м’якого наповнення» на нові.
  • Усунення дефектів на корпусних меблях. Тут використовують кілька методів: від маскування незначних пошкоджень до повної заміни лакофарбового чи іншого виду зовнішнього покриття.
  • Заміна фурнітури: механізмів складання, «петель» на дверцятах шафи, ручок, телескопічних направляючих, тощо повертає функціональність меблям.

Варто звернутися по допомогу до майстрів, які якісно відновлять вигляд та функціонал меблів і вони прослужать вам ще не один рік. 

 

2024-08-08T15:25:48+02:00